Processó del Sant enterrament a Badalona


santo_entierro

A Badalona, la “Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad”, organitza cada Divendres Sant, una processó espectacular. Si no podeu marxar de vacances. Si anyoreu les processons de Sevilla o de Córdoba, si no podeu anar fins Andalusia a veure-les, teniu sort. No us caldrà. Arribeu-vos fins Badalona, al barri de Llefià, a la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua, a veure passar la dolorosa i el crist crucificat. Aquest divendres sant, a les 18.30 hores. Hi ha el pas del Calvari, el pas del Crist i el de la Verge de la Soledat. Tots amb les vestes corresponents, costaleros i bandes de música. És molt bonic, fa molta patxoca. Molta espiritualitat, barroca, potent. Un cop ha sortit del temple, la processó enfila la Ronda Sant Antoni, Avinguda del Dr. Bassols i arriba a Marqués de Sant Mori. D’allà retorna per Pérez Galdós, cap a l’església de Sant Antoni de Pàdua de Llefià. Molt fàcil arribar-hi en metro, de la línia 9, o 10, baixada a l’estació de Llefía, que, a més, te un disseny molt bonic i innovador, que recorda un teatre, o un pou del segle XXII. Els metros funcionen sense conductor, i això permet a la canalla veure la via, i fer-se la il·lusió que els condueixen. Un al·licient més per venir a Llefía, a Badalona, a gaudir de la Setmana Santa!.

En Badalona, la “Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad”, organiza cada Viernes Santo, una procesión espectacular. Si no pueden irse de vacaciones. Si Añoran las procesiones de Sevilla o de Córdoba, si no puede ir hasta Andalucía a verlas, tenéis suerte. No lo necesitareis. Id hasta Badalona, al barrio de Llefià, hasta la Parroquia de San Antonio de Padua, a ver pasar la dolorosa y el cristo crucificado. Este viernes santo, a las 18.30 horas. Vereis el paso del Calvario, el paso del Cristo y el de la Virgen de la Soledad. Todos con las túnicas y vestas correspondientes, con sus costaleros y bandas de música. Es muy bonito, mucha gracia, mucha espiritualidad, barroca, potente. Una vez ha salido del templo, la procesión va por la Ronda Sant Antoni, Avenida del Dr. Bassols y llega a Marqués de Sant Mori. De allí retorna por Pérez Galdós, hacia la iglesia de San Antonio de Padua de Llefià. Muy fácil llegar en metro, de la línea 9, o 10, bajada en la estación de Llefià, que, además, tiene un diseño muy bonito e innovador, que recuerda un teatro, o un pozo del siglo XXII. Los metros funcionan sin conductor, lo que permite a los niños ver la vía, y hacerse la ilusión de que los conducen. Un aliciente más para venir a Llefià, en Badalona, ​​a disfrutar de la Semana Santa.

Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts


horts

A la vila de Sant Vicenç dels Horts, una població del Baix Llobregat molt propera a Barcelona, i molt ben comunicada per autopista, per tren i bus, hi celebren una Setmana Santa notable, que val la pena anar a disfrutar. El dijous 2 d’abril, a les 21.30 h, processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad , acompanyats per les bandes de música Ciudad de Teruel i Ciudad de las Roses de Sant Feliu de Llobregat. El divendres 3 d’abril, a les 16.30 h, desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist pels carrers principals de la població. Davant de l’Ajuntament farà una breu exhibició i l’arenga del Centurió. A les 18.30 h representació de l’Acte Sacramental i, seguidament, concert de les bandes participants a la Processó de Penitència. A les 21 hores processó de Silenci del Sant Crist amb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre. Una Setmana Santa ben plena d’actes. No us la perdeu!. Si us cal sopar a Sant Vicenç us recomanem La Cuina d’en Toni, menjar de tota la vida, o una pizzeria molt bona:  La Catalana Pizzeria al carrer Nou, 94, tel. 936 56 43 55. Una Setmana Santa a tocar de casa!.

Sant Vicenç dels Horts es una población del Baix Llobregat muy cercana a Barcelona, bien comunicada por autopista, por tren y bus. No es un pueblo que destaque por sus atractivos turísticos, pero vale la pena ir estos días de la Semana Santa para ver su famoso auto sacramental, una representación en doce escenas, con canto de salmos, hecha sobre un texto de Fray Antón de San Jerónimo, un monje del siglo XVIII. Una verdadera reliquia histórica. Hay desfile de los romanos, representación del auto sacramental en la iglesia parroquial de Sant Vicenç, y varias procesiones. Consulten la web del ayuntamiento para más información. Para comer o cenar en Sant Vicenç les recomendamos La Cocina de Toni, menús de toda la vida, o una pizzería muy buena: La Catalana Pizzería en la calle Nueva, 94, tel. 936 56 43 55.