Fira de la botifarra dolça a Salitja


Al lloc de Salitja, un dels pobles que formen el municipi gironi de Vilobí d’Onyar, s’hi celebra el darrer cap de setmana de febrer, una fira dedicada a la botifarra dolça. Vilobí d’Onyar pertany a la comarca de la Selva, però el trobareu a tocar de Girona, abans d’arribar-hi, a l’alçada de l’aeroport. Desviació ben indicada arribant per l’antiga N-II. De l’autopista preneu la sortida de l’aeroport i després cap a Vilobí. Ja la tarda del dissabte hi ha una nit gatronòmica dedicada a la botifarra dolça, i al cava, amb un sopar multitudinari al Pavelló polivalent de Sant Dalmai. La fira de debó comença el diumenge. Hi trobareu productes artesanals, de la terra i mostra d’oficis antic, que faran les delícies de petits i grans. Si arribeu d’hora, o dormiu allà, potser sereu a temps d’afegir-vos a la visita guiada al volcà de la Crosa, una caminada popular en uns indrets bellíssims. Seguidament esmorzar popular i demostració de màquines antigues. Per la mainada, passejades a cavall. No hi faltarà la missa solemne, a les 11, en honor a Sant Vicenç. Hi haurà també inflables i jocs per la canalla. Tot això en un ambient molt sa, familiar i de companyonia, en un poblet encantador de la Girona més rural. Si no ho heu vist mai, us convidem a provar-ho. Allà mateix hi haurà un servei de bar, amb beguda i entrepans. També es podrà dinar als restaurants que ofereixen tastets de botifarra dolça i plats amb ella el·laborats, si feu la reserva prèvia. A la tarda continua la festa amb tallers i un espectacle infantil pels més petits i sardanes pels més grans. Durant tota la setmana hi ha una sèrie de restaurants que ofereixen cuina de la botifarra dolça. Són Can Valls, Tel. 972 420 913 a Sant Martí Sapresa, La Crosa, Tel. 972 473 155 i Can Gros, molt recomanable, Tel. 972 473 394, de Sant Dalmai, L’Empalme, Tel. 972 473 241, i Can xavi, Tel. 972 473 789 a Vilobí mateix. Si us fa gràcia saber què és la botifarra dolça, us direm és feta de carn de porc picada, però amb sucre i llimona. Això fa que, al coure-la quedi caramel.litzada. Ja ho sabeu, el darrer diumenge de febrer, botifarra dolça.

En el pequeño lugar de Salitja, uno de los pueblos que forman el municipio gerundense de Vilobí d’Onyar, se celebra el último fin de semana de febrero, una feria dedicada a la butifarra dulce. Vilobí d’Onyar pertenece a la comarca de la Selva, pero lo encontrarán muy cerca de Girona, justo antes de llegar, a la altura del aeropuerto. Existe una desviación bien indicada llegando por la antigua N-II. Desde la autopista tomad la salida del mismo aeropuerto y luego en dirección a Vilobí. Ya la tarde del sábado hay una noche gastronómica dedicada a la butifarra dulce, y al cava, con una cena multitudinaria en el Pabellón polivalente de Sant Dalmai. La feria de verdad empieza el domingo. Encontraréis productos artesanales, de la tierra y muestra de oficios antiguos, que harán las delicias de pequeños y mayores. Si llegan temprano, o si dormís allí, quizás tendreis tiempo de agregaros a la visita guiada al volcán de la Crosa, una caminata popular por unos lugares bellísimos. Seguidamente habrá almuerzo popular y demostración de máquinas antiguas. Para los niños, paseos a caballo. No faltará la misa solemne, a las 11, en honor de San Vicente. Habrá también hinchables y juegos. Todo ello en un ambiente muy sano, familiar y de camaradería, en un pueblecito encantador de la Girona más rural. Si no lo habéis visto nunca, os invitamos a probarlo. Allí mismo habrá un servicio de bar, con bebida y bocadillos. También se podrá comer en los restaurantes que ofrecen degustaciones de morcilla dulce y platos con ella el elaborados, haciendo la reserva previa. Por la tarde continúa la fiesta con talleres y un espectáculo infantil para los más pequeños y sardanas los papas y mamas. Durante toda la semana hay una serie de restaurantes que ofrecen cocina de la butifarra dulce. Son Can Valls, Tel. 972 420 913 en Sant Pares, La Crosa, Tel. 972 473 155 y Can Gros, Tel. 972 473 394, de Sant Dalmai, El empalme, Tel. 972 473 241, y Can xavi, Tel. 972 473 789 en Vilobí mismo. Si os hace gracia saber qué es la butifarra dulce, os diremos está hecha de carne de cerdo picada, pero con azúcar y limón. Esto hace que, al cocinarla, quede caramelizada. Ya lo sabéis, el último domingo de febrero, butifarra dulce.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s